marți, 18 martie 2014

Protofil

PROTOFIL este un produs destinat combaterii nosemozei, stimularii dezvoltarii familiilor de albine si in stari de intoxicatie.

Mod de actiune:
PROTOFILUL, prin substantele extractive din plante, vitaminele si microelementele ce le contine, stimuleaza secretia enzimatica digestiva a albinelor si a larvelor, conducand la un inalt grad de digestibilitate a hranei, inhiba flora patogena intestinala si impiedica in mare masura realizarea ciclului evolutiv al Nosema apis. Matcile isi intensifica ouatul, creste populatia coloniilor si productia acestora.
Compozitie:
Uleiuri esentiale continand hidrocarburi ciclice si alifatice, sesquiterpene, triterpene, compusi fenolici, acid oleanolic, compusi flavonici, microelemente si vitamine, in special ale grupului B si alcool etilic.
Mod de administrare:
PROTOFILUL se administreaza in sirop, 17 ml/litru si in paste, 34 ml/kg
PROTOFILUL se administreaza familiilor de albine si in special celor afectate de nosemoza, de intoxicatii cronice, slabite de intemperii si roiurilor.
Produsul se administreaza toamna (august–septembrie) in siropul pentru stimulare si completare a rezervelor de hrana si primavara in paste si in siropul pentru hranire si stimulare.
Cantitatea de PROTOFIL ce se administreaza unei familii de albine variaza intre 50-80 ml/sezon in functie de marimea si starea acesteia.
Observatii:
Nosemoza albinelor este o boala care evolueaza in prezenta factorilor favorizanti (hrana necorespunzatoare, lipsa de polen in rezervele de hrana de iarna si primavara, prezenta fagurilor vechi infectati, stupi neigienici, ierni deosebit de grele si primaveri umede si reci). Efectul acestui produs in combaterea nosemozei se realizeaza numai prin intretinerea albinelor in conditii optime de crestere, alimentatie si igiena.
Prezentare:
Produsul PROTOFIL este un lichid brun, transparent cu miros si gust caracteristic. Se livreaza in flacoane de masa plastica, in cantitatea de 1 litru si 0,5 litri. Flacoanele se pastreaza in locuri intunecoase si uscate, la temperatura camerei, ferite de accesul copiilor. Produsul este inflamabil.
Recomandari:
- pentru combaterea nosemozei
- ca stimulent pentru dezvoltarea coloniilor de albine
- in caz de intoxicatii
Valabilitate – 2 ani. Conditii de pastrare: a se pastra la loc racoros maxim 25°C.
insotiti orice reclamatie cu numarul de serie inscris pe eticheta.

Protofil home made, facut acasa, ingrediente:

  1. musetel
  2. coada soricelului          aceste 4 plante sunt principale
  3. galbenele
  4. sunatoare
  5. menta
  6. tei
  7. patlagina
  8. cimbru
  9. busuioc  (8 si 9 plante dezinfectante )
  10. cimbrisor
  11. pelin-cules tinar -primavara in luna mai
  12. maces
  13. catina  (12 si 13 sunt polivitamine naturale)
  14. lamaie 1 kg. la 25litri sirop
  15. suc de ceapa 25 ml. la 1 l sirop
  16. tinctura de usturoi
MOD DE PREPARARE
a)150gr.de plante maruntite la 1 litru alcool de 70%
b)se tin la macerat timp de 10-12 zile in sticla la intuneric,
c)se strecoara  (restul de plante bune la sirop)
d)tinctura obtinuta astfel se aduce la 40%prin dilutie cu apa distilata
e)se poate adauga si complexul de vitamine B vit. A , vit. PP etc.
se administreaza in modul cunoscut : 34 ml. la 1kg turta sau 17 ml. la 1 l. sirop.
Pe un cantar de bucatarie cintaresc 200gr. din cele 10 plante enumerate(o cantitate mai mica de tei si pelin ) apoi le pun intr-un borcan de sticla de 3l. peste care adaug 1,5 l alcool de cel putin 87% si las amestecul 12 zile. cind au trecut cele 12 zile strecor tinctura obtinuta si cu apa distilata sau un alcool mai slab il aduc la 40%(altfel punem prea mult alcool in turta) Cind amestecam zaharul farin cu mierea, cu protofilul obtinut adaugam si celelalte ingrediente(vitamine,macese , catina , etc.  ) si turta este gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu