miercuri, 21 mai 2014

Nuga cu miere si migdale

Este o reteta delicioasa, va recomandam sa nu prajiti deloc fisticul pentru a-si pastra culoarea verde, oferind contrast delicatesei.

Ingrediente:


- putin ulei de migdale (sau alt tip de ulei vegetal, pentru uns foaia de copt);
- 250 g de miere;
- 3 linguri de sirop de porumb;
- 200 g de smantana grasa;
- 200 g de migdale intregi, prajite;
- 200 g de fistic in coaja;
- 200 g de migdale feliate, prajite;
- 2 linguri de coaja de portocala, tocata fin si caramelizata;
- cateva picaturi de apa de flori de portocal.

Mod de preparare nuga cu miere:

Se unge o foaie de copt cu ulei de migdale.  Se pune la foc mierea impreuna cu siropul de porumb(sau sirop de zahar) si smantana, se lasa pana da in clocot. Daca aveti un termometru de bucatartie, temperatura ar trebui sa fie undeva in jurul a 130 de grade.
Se ia amestecul de pe foc si se pun alunele, coaja de portocale si apa de flori de portocal. Se intinde nuga pe hartia de copt care in prealabil am uns-o si se lasa sa se raceasca inainte de a o taia cubulete.
Se taie compozitia in patratele de 2-3 centimetri si se poate servi. Pofta buna!
 A se pastra intr-un recipient inchis ermetic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu