joi, 22 mai 2014

Martipan cu miere

Ingrediente:



  • 500 g de miez de migdale
  • 4 oua
  • 250 g miere de albine
  • 120 g ciocolata de menaj
  • 60 g de unt
  • aroma de migdale


Mod de preparare:

Macina miezul de migdale, cu tot cu coaja. Bate albusurile spuma si adauga mierea, apoi fierbe amestecul pe baie de abur cel putin jumatate de ora, amestecand cu un tel. Important este ca acest amestec sa fiarba la foc foarte mic si sa ai grija sa amesteci, ca sa nu se branzeasca. Dupa ce se raceste un pic, adauga in spuma un praf de sare, migdalele si esenta de migdale si amesteca bine. Pune martipanul de casa cu miere de albine la congelator timp de cateva minute. Dupa ce il scoti fa bilute pe care le vei da prin ciocolata topita cu unt. Pune bilutele intr-o tava umeda si lasa-le sa se intaresca la frigider.
Bilutele de martipan de casa cu miere de albine sunt mai bune dupa cateva zile, timp in care migdalele se inmoaie bine si isi lasa toata aroma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu