duminică, 8 martie 2015

Bacteria gasita in stomacul albinei poate fi folosita ca antibiotic

Bacteria gasita in stomacul albinelor poate fi folosita ca o alternativa la antibiotice si in lupta impotriva stafilococului auriu rezistent la meticilina, au sustinut cercetatorii.
De-a lungul timpului mierea neprelucrata a fost folosita in tratarea infectiilor.
Cercetatorii cred ca eficacitatea ar putea consta intr-o formula unica formata din
13 tipuri de bacterii de acid lactic gasite in stomacul albinelor. Bacteria, care nu mai este activa in mierea din magazine, produce o multitudine de compusi activi cu efect antimicrobian.
Descoperirea ar putea fi vitala atat in tarile in curs de dezvoltare, unde mierea proaspata este la indemana, cat si in tarile vestice unde rezistenta la antibiotice este o problema din ce in ce mai mare.
Prin aplicarea la diversi agenti patogeni gasiti in rani severe al oamenilor, inclusiv stafilococ auriu rezistent la meticilina, cercetatorii de la Universitatea Lund din Suedia, au descoperit ca formula din stomacul albinelor a contracarat cu succes infectiile.
Cercetatorii cred ca formula are efect asa puternic deoarece contine un spectru larg de  substante active spre deosebire de antibioticele create de oameni.
Pentru a avansa cu acest studiu oamenii de stiinta vor investiga utilizarea clinica mai larga impotriva infectiilor atat la oameni cat si la animale.
Descoperirea probabil o sa fie un argument in plus pentru grupurile de protectie al albinelor, in lupta lor impotriva neonicotinoidelor, cel mai frecvent folosit pesticid dar care dauneaza grav familiilor de albine.
S-au facut avertizari cum ca folosirea pesticidelor este in stransa legatura cu declinul familiilor de albine, precum al ramelor si fluturilor care au un impact dramatic asupra ecosistemelor care sprijina productia de alimente si a faunei salbatice...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu