duminică, 8 martie 2015

Moli Stop

1.       Denumirea produsului : Moli Stop
2.       Prezentare:  Flacoane de 20 de ml cu dop de cauciuc si capsa de aluminiu. Lichidul din interior este limpede cu puternic miros de otet.
3.       Compozitie: Datorita faptului ca produsul este in faza de omologare, se mentioneaza doar ca are drept componenta principala acid acetic glacial, la care se adauga un temporizator de vaporizare si o componenta care creste capacitatea de dezinfectie.
4.       Indicatii: Se foloseste in preventia atacului moliei cerii mari (galleria melonella) sau moliei cerii mici (achroea grisella). Combaterea atacului moliei cerii (dupa instalarea semnelor de distrugere a fagurilor de ceara. Pentru dezinfectia bacteriana si
micotica a corpurilor de stup si a inventarului adiacent (podisoare, diafragme, hranitoare), precum si a fagurilor cu ceara dar fara miere sau pastura
5.       Contraindicatii: Nu se foloseste in stupi populati cu albine sau pe faguri cu puiet.
6.       Doze si Mod de administrare: Pentru administrare se inlatura capsa de aluminiu cu un patent si se ridica dopul pentru a permite iesirea vaporilor.  
·        Preventiv: - o doza (20 ml) la un corp de 10 rame (cu 9 faguri de ceara) , 2 doze (20 ml x2) la un stup orizontal de 20 de rame (18 faguri), 2 doze (20 ml x2) la 3 corpuri de multietajat (3x9 faguri), o doza (20 ml) la 2 caturi de recolta de ½ (2x9 faguri de ½)
·        Combatere: - dozele sunt aceleasi ca si in cazul preventiei dar se inlatura dopul in totalitate
·        Pentru dezinfectia corpurilor inventarului si a fagurilor cu ceara se foloseste acelasi mod de administrare ca si in cazul preventiei.
7.       Recomandari privind administrarea corecta: Pentru o folosire judicioasa este indicat sa se construiasca picioare de corpuri (4-8). In partea de jos si in cea de sus se pune cate un podisor
compact care apoi se sigileaza cu hartie adeziva folosita la zugravit. Dozele se vor aseza in zig-zag
conform desenului.  Eficacitatea si durata actiunii produsului este  direct proportionala cu gradul de etansare al corpurilor. Actiunea produsului este de 30-35 de zile la temperaturi de peste 25 de grade si 40-45 de zile la temperaturi sub 25 de grade dar si in functie de realizarea etanseizarii corpurilor. Dupa expirarea termenelor de mai sus, stupii, inventarul si fagurii cu ceara se aerisesc 24-48 de ore inainte de folosire.
8.       Precautii speciale privind manipularea si depozitarea produsului: Produsul este puternic volatil datorita compozitiei pe baza de acid acetic glacial. La manipulare este indicata folosirea echipamentului de protectie: ochelari, masca, manusi. Administrarea flacoanelor deschise se realizeaza in spatii deschise sau puternic aerisite. Se evita inhalarea directa. In cazul stropirii pe fata sau pe maini de clateste imediat cu apa curata din abundenta. In cazul stropirii in ochi se clateste cu apa timp de cateva minute. Se indeparteaza lentilele de contact. In caz de stropire a cavitatii bucale, se clateste gura din abundenta cu apa curata. Nu se provoaca voma.

9.       Precautii speciale pentru depozitarea produsului si eliminarea ambalajului dupa folosire: Produsul se pastreaza sigilat la temperaturi cuprinse intre 5-30 de grade. In cazul in care temperatura de pastrare scade sub 5 grade Celsius, produsul se solidifica dar readus la temperaturi intre 15-20 de grade, revine la forma lichida. In cazul in care dupa folosire mai ramane produs in flacon, se etanseaza cu capacul de cauciuc si folie de scotch. Dupa folosirea ambalajului (dopuri, capse, flacoane), acestea sunt eliminate in spatiile amenajate in vederea eliminarii deseurilor organizate pe plan local.

Pentru informatii suplimentare apelati numarul de telefon: 0726413798

Un comentariu: