marți, 9 iunie 2015

Se sisteaza achizitia de miere de salcam la Tremot

Stimati apicultori,
Suntem nevoiti ca de joi, 11.06, sa sistam pentru cca. 2 – 3 saptamani achizitia de miere de salcam.

Motivatie:
Dupa falsificare, acum urmeaza si antibioticele. Anexa buletin de analize. Pana nu analizam toata mierea, nu putem risca ca la fiecare camion sa avem probleme si astfel sa nu putem vinde si incasa banii ca sa va putem face platile.
Constatam ca, la mesajul transmis ieri, nu stim daca sunt apicultori sau nu, nu stim daca numele sunt adevarate sau nu (se utilizeaza asta pe facebook), domni ca Florin Damian, Manescu Bogdan sau Ciprian Gura, ori n-au lucrat cu noi, si acest lucru este sigur, ori nu au curajul sa-si mentioneze corect numele insa, ce este cert este ca, folosesc un limbaj certat cu bunul simt.
Pentru stiinta acestora, intotdeauna achizitorii nostri iau 3 probe care se sigileaza si au urmatorul circuit:
- o proba ramane la apicultor cu semnatura noastra;
- a doua si a treia proba se preia de catre achizitor, una ramane sigilita inca 3 ani din momentul predarii, si acest lucru a fost verificat de firme importante, nu de oameni care nu au ce face. Pe una din cele 2 probe se face testare.
Ce nu stiu de asemeni acesti domni este urmatorul lucru: niciodata Tremot Dobre si Fiii nu a luat miere de la apicultori si nu a umblat la ea inainte de a primi rezultatul de la analize. Motivatia este ca, mierea predata poate fi ridicata de la noi oricand, asa cum a dat-o fiecare si asa vom face pentru cei care au antibiotice sau falsificare.
Intradevar am facut o mare greseala, stimati domni care contestati asa de vehement chestia cu probe si bla bla bla, ca, pe cei vinovati am cautat sa-i protejez, poate se indreapta, insa utilizarea de falsuri a ajuns la cote alarmante in Romania.
Pentru informarea celor 3, de ieri de la ora 18:00 pana la ora actuala sunt 4174 vizualizari.
Sunt sigur ca, cei care lucreaza de 23 de ani cu noi, si stiu cum lucram, nu iau in seama cele mentionate sau cele care se vor mentiona. A devenit o practica, si cu parere de rau nici noi nu vom mai folosi aceasta comunicare, ci doar site-ul nostru si adresa de e-mail.
Va repet sfatul meu pentru cei care aveti miere buna: retineti-o acasa drept moneda forte, asa au facut batranii nostri. Faceti si dvs la fel. O sa vedeti ca, pretul final nu va fi 21 ci cred ca, mult mai mult, deoarece nici in acest an nu este miere multa.
Cei care aveti probleme cu antibioticele, falsificarea sau alte “cocomarle”, nu veniti la procesatorii care fac verificare si vindeti-o la cei care nu va verifica.
Din pacate, anul acesta, toti cei care nu au inteles sa produca miere naturala si sa o vanda ca atare, vor avea mari probleme si credem ca toti procesatorii vor proceda ca si noi.
Daca cei care sunt vinovati gasesc debuseu, pentru a scapa de aceasta miere, e problema dansilor.
Nu am cumparat niciodata miere din alte tari (Argentina, Mexic, Ucraina, India, Indo- china, Brazilia etc) , nu am folosit metoda amestecului cu sirop cum vedem ca procedeaza unii la ora actuala si cred ca sunt infailibili.
Deci, nu vom comercializa nici mierea care este cu probleme, iar cei depistati vor trebui sa si-o ridice deoarece noi am anuntat deja DSV-ul si se va proceda conform legislatiei in vigoare.
Atentie deci ca, persoanele gasite cu asa ceva sa se pregateasca sa retureze avansul si cheltuielile de achizitie, depozitare, manipulare, analiza si care sunt foarte costisitoare, in special cand vorbim de depistarea unor persoane care se afla in loturi formate din 40 - 60 sau mai multi apicultori.
Daca sunt unii ce considera ca noi cumparam miere ca s-o dam inapoi, nu inseamna lipsa de seriozitate ci, inseamna ceva mai mult.
Speram ca, in aceasta saptamana sa ne soseasca rezultatele pe oameni de la primele 2 loturi de miere, 40 tone – rapita si 40 tone salcam, si in urmatoarele 1-2 saptamani de la celelalte loturi pe care le-am trimis si speram ca acestea sa fie in regula.
Sper sa fie clar pentru Dvs ca, mierea nu se poate comercializa pana cand nu prezinti clientului analizele finale, altfel acesta refuza incheierea unui contract sau eventuale plati in avans ale mierii.
Speram sincer ca, asemenea aspecte vor inceta si noi cel putin vrem sa credem ca cei ce s-au jucat cu calitatea sunt putini si odata izolati, vom putea plati celor corecti la timp si asemenea voci vor inceta.
Ne cerem scuze pentru aceasta intarziere insa toata lumea trebuie sa inteleaga ca, nu putem sa ne jucam atat in comertul interior, cat mai ales in comertul exterior, crezand ca putem insela pe cineva.
Pentru cine nu cunoaste, in urma cu 2-3 saptamani DSV-ul a declansat operatiunea de verificare a unor procesatori in marile magazine si deci problemele se complica.
Pentru cine nu cunoaste de asemeni, noi lucram deja cu China si consternare: China isi protejeaza populatia si cere analize de 2 ori mai diversificate decat Comunitatea Europeana. Este interesant, nu?
Vom avea in curand vizita unor specialisti din alta tara importanta a lumii care vrea sa cumpere de la noi.
Tot pentru cei care nu au ce face, dar fac insa “radio sant”, importanti investitori din strainatate au verificat deja mierea prezenta din marile magazine din Romania deoarece se intentiona cumpararea din mai multe surse si rezultatul a fost nesatisfacator.
Credem ca, informatiile pe care vi le-am dat sunt suficiente si astazi cand va comunic acest material am avut o discutie foarte importanta cu un inalt oficial care, de asemeni interesant, citeste mesajele noastre de pe internet.
Sanatate multa,
Traian Dobre

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu