joi, 1 octombrie 2015

Depopulari si pierderi de familii chestionar ICDA

"În ultima perioadă de timp am fost informați cu privire la o serie de pierderi importante de familii de albine în diverse zone ale țării.
Pentru a avea o imagine cât mai clară a situației și pentru a putea evalua posibile cauze vă rugăm să completați chestionarul următor care cuprinde mai multe întrebări ce vizează în general sănătatea, nutriția și evoluția condițiilor de dezvoltare a familiilor de albine. Datele obținute în urma acestui chestionar vor fi prelucrate la nivelul Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură și vor putea fi publicate prin mijloace specifice (revista Romania apicolă, www.icdapicultura.ro, etc) după o atentă analiză. Informațiile obținute vor susține în mare măsură atât activitățile din proiectul SmartBees cât și alte activități și proiecte la nivel de I.C.D.A., care vin în sprijinul dvs." - Prin acest chestionar ICDA doreste sa aiba o imagine cat mai clara a zonelor cu depopulari si amploarea acestor depopulari. Cine doreste si are 5 minute libere il invit sa downloadeze chestionarul de mai jos si sa-l completeze. Ulterior sa-l retrimita catre ICDA fie prin mail- fax, fie prin posta. Prin fax la numarul 021.232.02.87., pe mail la adresa smartbees@icdapicultura.ro.
Click aici pentru a descarca chestionarul.
Iata si un filmulet al unui apicultor care a simtit pe propria piele depopularea si efectele acesteia la culesul de floarea soarelui din acest an (2015).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu