vineri, 23 mai 2014

Problema roitului in apicultura

Stiinta si practica apicola au demonstrat faptul ca roitul este un fenomen biologic natural care corespunde unei necesitati biologice menite sa contribuie la conservarea si perpetuarea speciei.
In apicultura moderna roitul natural nu mai este dorit iar conceptia unor apicultori care asteapta roirea naturala ca unicul mijloc de inmultire sau repopulare a stupilor ar fi bine sa fie revizuita si inlocuita cu metodele stiintifice de inmultire artificiala care au numeroase avantaje fiind executata cu usurinta la dorinta si interventia controlata a apicultorului.

joi, 22 mai 2014

Cules rapita 2014

Anul acesta culesul la rapita a fost unul multumitor si a ajutat la intarirea familiilor de albine pentru culesul de salcam care la salcam 1 a fost un dezastru total, la salcam 2 s-ar putea sa fie un pic mai bine cu caldurile din aceasta saptamana. Sa urmarim un videoclip cu albine la rapita, anul 2014.

Cursuri apicultor organizate de AAPAR 2014

Asociatia apicultorilor profesionisti "Albina Ramniceana" in colaborare cu Fundatia Euroacademia, organizeaza cursuri de calificare in meseria de apicultor!

Curs apicultor Bucuresti/Buzau

Scorpionul fals - Pseudoscorpionida

Ordinul Pseudoscorpionida cuprinde cca 3300 de specii cuprinsi in 23 de familii si 430 de genuri. 
Sunt insecte mici, de regula de 2-4 mm si doar cateva specii ajung la 7-12 mm (Garypus titanius). Denumirea ii provine de la asemanarea cu scorpionii, datorita 'clestelor', cum se vede din poza. In realitate sunt mai apropiati de paianjeni.

Epilare cu miere si zahar

Utilizata inca din antichitate, epilarea cu miere de albine si zahar este o reteta care a rezistat in timp. Realizata in totalitate din ingrediente naturale, epilarea cu miere de albine si zahar (orientala) este preferata deoarece durerea resimtita este mica, ritmul de crestere a parului este incetinit si impiedica cresterea firelor de par sub piele. Gratie faptului ca nu se foloseste la o temperatura foarte mare, epilarea cu miere poate fi utilizata si de catre persoanele care au varice.

Martipan cu miere

Ingrediente:

Orez cu miere si migdale

Ingrediente: 

miercuri, 21 mai 2014

Nuga cu miere si migdale

Este o reteta delicioasa, va recomandam sa nu prajiti deloc fisticul pentru a-si pastra culoarea verde, oferind contrast delicatesei.

Ingrediente:

Eveniment apicol Arad - septembrie 2014 - A(R)picultura

Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad impreuna cu Asociatia Crescatorilor de Albine filiala Arad organizeaza in perioada 11-14 septembrie prima editie a evenimentului apicol A(R)picultura.
A(R)picultura s-a nascut din necesitatea de a sprijini acest sector agricol, foarte dezvoltat la nivelul regiunii. Strategia prevede pentru anul 2015 ca targul sa ia o amploare internationala, devenind astfel un
eveniment de sine statator.

luni, 5 mai 2014

Targ apicol Constanta 2014, 26-28 septembrie

BIA Partner Events si Stupina BIA organizeaza prima editie a Targului Apicol Constanta 2014 in perioada 26 – 28 Septembrie 2014 in parcarea hypermarketului REAL Constanta-Nord (Galeriile REAL situate in B-dul Aurel Vlaicu, nr. 168, catre Mamaia).
Detalii si inscrieri la tel. 0744 699 789.

Targ apicol Arad 2014, 17-19 octombrie

BIA Partner Events si Stupina BIA organizeaza prima editie a Targului Apicol Arad 2014, in perioada 17 - 19 Octombrie 2014 in parcarea hypermarketului REAL Arad (Galeriile REAL situate in Calea Radnei, nr. 298, la iesire spre Deva).
Detalii si inscrieri la tel. nr. 0744 699 789.

Lucrari apicole luna mai

Daca vremea si prevederile meteorologice sunt normale, in aceasta luna temperatura aerului va creste corespunzator persistand intre +11 si +15 grade Celsius, ceea ce permite atat imputernicirea continua a coloniei de albine cat si dezvoltarea vegetatiei poleno-nectarifera de care este conditionata in principal activitatea fiziologica a coloniei de albine, cu referire speciala la capacitatea ei de inmultire ca numar de indivizi si deci si ca productie apicola posibila.

Plante melifere si productia de miere la hectar

Mai jos aveti un tabel cu principalele plante si arbori meliferi din Romania precum si productia lor de miere si polen. Pe langa aceasta aveti si perioada de inflorire. Plantele melifere sunt acele plante care in scopul polenizarii produc si miere pentru a atrage insectele. Productia de miere este influentata de vreme.

duminică, 4 mai 2014