duminică, 27 aprilie 2014

Eclozionarea matcii

Din sirul poze apicultura, o poza foarte frumoasa care exemplifica stadiile de eclozionare a matcii, de la rosul capacelului de la botca pana la eclozionarea unei frumoase matcute.

Apdrp va primi online cererile de finantare

APDRP, agentia de plati pentru dezvoltare rurala si pescuit, in perioada 2014-2020, va primi online, pe siteul www.apdrp.ro, cererile de finantare existente in noul PNDR.

vineri, 18 aprilie 2014

Sirop zahar invertit - preparare

Apicultura video, prepararea siropului invertit.

Polenul in productia animala

Distribuirea suplimentara de polen animalelor cu blana accelereaza cresterea si sporeste aptitudinile de reproducere.

Tratarea plagilor cu miere

Se stie ca mierea provoaca o exudare a plagilor si diminueaza in consecinta bacteriile si in plus are o actiune bactericida si antiseptica prin produsii sai naturali pe care ii contine cum e inhibina. Ea reduce deci timpul de cicatrizare si sterilizeaza plaga in 2-3 zile si astfel diminueaza durerea.

Culesul timpuriu de primavara

Prin cules timpuriu de primavara se intelege valorificarea cu ajutorul albinelor a nectarului si polenului primelor plante melifere care incep sa infloreasca de la sfarsitul iernii pana in mijlocul lunii mai. In aceasta perioada exista numeroase si diverse flori timpurii care asigura primul cules al anului reprezentand si primul imbold pentru dezvoltarea familiilor de albine.

joi, 10 aprilie 2014

PNDR 2014-2020, Plafonul impus apicultorilor este prea mare

Plafonul impus apicultorilor este prea mare pentru a putea accesa fonduri nerambursabile prin programul instalarea tinerilor fermieri.

Fungisan

INDICATII: in tratamentul bolilor de puiet: racit, varos, pietrificat, aspergiloza, ascosferoza, micoze si mucegaiuri, ale ramelor/fagurilor si ale stupilor

S-a aprobat PNA 2014

S-a aprobat ghidul pentru programul apicol national 2014. Se pot face achizitii dar nu inainte de a prezenta la asociatia din care faceti parte, in ordine cronologica:

Veninul omoara virusul HIV

Veninul de albine ar putea avea un rol important in tratarea celor infestati cu virusul HIV, au afirmat cercetatorii de la Universitatea de Medicina din St. Louis SUA.

Lucrari apicole luna aprilie

Conditiile meteorologice ale sezonului de primavara, fie ele obisnuite sau neprevizibile si diferite dupa zonele specifice din campia dunarii, din dobrogea, podisul moldovei sau din regiunile banatului si transilvaniei, influenteaza in luna aprilie atat stadiul de dezvoltare normala a coloniilor de albine (in functie si de interventiile utile ale apicultorului) cat si existenta timpurie sau intarziata a potentialului vegetal din mediul naturii inconjuratoare, aflat la inceput de dezvoltare la aceasta data. In aceasta perioada infloresc: artarul argintiu, aninul, plopul, ulmul, ciresul, salciile, paltinul de camp, papadiile.

joi, 3 aprilie 2014

Rama Netz - apreciere cantitate hrana si puiet

Uneori presati de anumite imprejujari sau de starea timpului, neglijam anumite aspecte care ne pot oferi informatii utile legate de extinderea suprafetelor cu hrana si puiet din faguri, indeosebi toamna si primavara.